TPD MERKEZ TPD MERKEZ
AKREDİTASYON AKREDİTASYON
EUROPSY EUROPSY
EĞİTİM EĞİTİM
MAĞAZA TPD STORE
RESİM GALERİSİ FOTO GALERİ
V. Sosyal Psikoloji Kongresi | Genel Merkez

V. Sosyal Psikoloji Kongresi






V. Sosyal Psikoloji Kongresi



📅 Haber Tarihi : 10-10-2024

⏱ Son Güncelleme : 10-10-2024 18:42

✍ Yazar : TPD yayınları


İlki 2016 yılında Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen “Sosyal Psikoloji Kongresi”, Türkiye’de sosyal psikolojinin önde gelen akademisyenleri ile lisans ve lisansüstü öğrencilerini bir araya getirmiştir. Sosyal Psikoloji Kongresi, Türkiye’de psikoloji ve özellikle de sosyal psikoloji alanında iz bırakan sosyal psikologlardan biri olan Prof. Dr. Doğan Kökdemir’in fikir önderliği ile başlatılmıştır. Prof. Dr. Doğan Kökdemir’in 5 Aralık 2023’te aramızdan ani ayrılışının ardından tüm camiamıza bir miras olarak kalmıştır.

 

Sosyal Psikoloji Kongresi’nin ikincisi 2017’de Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü (KKTC, Mağusa) ev sahipliğinde ve Prof. Dr. Şenel Hüsnü Raman başkanlığında, üçüncüsü 2019’da Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü (İstanbul) ev sahipliğinde ve Prof. Dr. Mehmet Harma başkanlığında ve pandemi nedeniyle verilen aranın ardından dördüncüsü 2022’de Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji Bölümü (İzmir) ev sahipliğinde Prof. Dr. İnci Boyacıoğlu başkanlığında düzenlenmiştir.

Sosyal psikolojinin Türkiye’deki gelişimine olan değerli katkıları nedeniyle bugüne kadar Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı’na (Koç Üniversitesi), Prof. Dr. E. Olcay İmamoğlu’na (ODTÜ), Prof. Dr. Diane Sunar’a (İstanbul Bilgi Üniversitesi), Prof. Dr. Nebi Sümer’e (Sabancı Üniversitesi) ve Prof. Dr. Hale Bolak Boratav’a (İstanbul Bilgi Üniversitesi) onur ödülleri verilmiştir.

 

Sosyal Psikoloji Kongresi’nin temel amacı, alanındaki en güncel araştırmaları ve kuramsal gelişmeleri paylaşarak bilgi alışverişini teşvik etmek ve sosyal psikolojiye yönelik yeni perspektifler kazandırmaktır. Kongre, akademisyenler, araştırmacılar, öğrenciler ve uygulayıcılar arasında iş birliğini artırmayı hedeflemektedir. Ayrıca, sosyal psikolojinin toplumsal sorunların çözümüne nasıl katkı sağlayabileceğini tartışmak ve bu alanda çalışan profesyonellerin bilgi ve deneyimlerini zenginleştirmek de kongrenin amaçları arasındadır. Kongre, kapsam olarak sosyal psikolojinin grup süreçleri, sosyal biliş, sosyal etki, kültür ve uygulamalı sosyal psikoloji gibi temel konularını içermekle birlikte, güncel bilimsel ve teknolojik gelişmelerin de dahil edildiği yapay zekâ, sosyal psikolojide yöntemsel yenilikler ve etik konular gibi başlıkları içermektedir.

Sosyal Psikoloji Kongresinin beşincisi, bu mirası devralan sosyal psikoloji alanının kıymetli akademisyenlerinin özverileri ve emekleri ile 6-7 Aralık 2024 tarihlerinde Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü ev sahipliğinde Prof. Dr. Doğan Kökdemir anısına düzenlenecektir.

 

Önemli Tarihler

 

Bildiri özeti son gönderim tarihi uzatılmıştır

13 Ekim 2024

 

Bildiri özeti gönderim tarihleri

20 Temmuz – 30 Eylül 2024

 

Kabul edilen bildirilerin ilanı

23 Ekim 2024

 

V. Sosyal Psikoloji Kongresi’ne kayıt için son gün

31 Ekim 2024

 

V. Sosyal Psikoloji Kongresi

6 – 7 Aralık 2024


TÜM HABERLER

















100. Yıl Mah. Fethiye Sk. Sefa Apt. 5/1 Çankaya/Ankara

0 (312) 425 67 65

0 (312) 418 15 50
0 (312) 417 40 59
psikolog.org.tr
bilgi@psikolog.org.tr

Genel Merkez
Türk Psikologlar Derneği
Resmî Web Sitesi









© 2023 Genel Merkez - Türk Psikologlar Derneği
Tüm hakları saklıdır, İçerik izinsiz kopyalanamaz ve kullanılamaz.


Çerez politikası: Hiç bir kullanıcı verisi kaydedilmemektedir.