TPD MERKEZ TPD MERKEZ
AKREDİTASYON AKREDİTASYON
EUROPSY EUROPSY
EĞİTİM EĞİTİM
MAĞAZA TPD STORE
RESİM GALERİSİ FOTO GALERİ
Psikoterapi Uzmanlığı Sertifikası | Genel Merkez

Psikoterapi Uzmanlığı Sertifikası






Psikoterapi Uzmanlığı Sertifikası



📅 Haber Tarihi : 12-11-2013

⏱ Son Güncelleme : 10-07-2023 14:57

✍ Yazar : TPD yayınları


Psikoterapi Uzmanlığı Sertifikası Başvuruları Başladı.

Sayın Üyelerimiz 

Bildiğiniz gibi Mart 2013’te, derneğimizin EuroPsyAvrupa Psikoloji Sertifikası (temel düzey) verebilme yetkisi konusundaki başvurumuzun EFPA’nın(Avrupa Psikologlar Birlikleri Federasyonu) ilgili kurullarınca onaylandığı haberini duyurmuştuk. Bu onay ile kazandığımız hak doğrultusunda, daha üst bir sertifikasyon olan EuroPsyPsikoterapi Uzmanlığı Sertifikası (EuroPsy Specialist Certificate in Psychotherapy) verebilme yetkisi için yapmış olduğumuz başvuruya da onay almış bulunuyoruz. Bu güzel haberi de sizlerle paylaşmak isteriz.

Başvuran diğer EFPA üyesi dernekler arasında belirtilen onayları alabilmiş olmamız zorlu bir süreç olup derneğimizin önemli başarılarından biridir. Bu vesile ile derneğimiz adına sözü edilen çalışmaları yürüten kurullarımıza teşekkür ederiz. Derneğimize EFPA tarafından verilen bu yetkiler, ülkemizde, psikoloji eğitimi ve uygulamasında standardizasyonun sağlanması açısından, özellikle son dönemde giderek artan sorunlara iyi bir çözüm alternatifi sunabilecektir. 

EuroPsy Psikoterapi Uzmanlığı Sertifikası’na başvuracak üyelerimizin, öncelikle derneğimizin EuroPsyAvrupa Psikoloji Sertifikası’nı onaylayan kuruluna (TPD-Ulusal Ödüllendirme Komitesi (TPA-NAC)) “Europsy Başvuru Formu”nu doldurarak başvurmaları gerekmektedir. İlgili onayı aldıktan sonra, Psikoterapi Uzmanlığı Sertifikası verme yetkisi olan kurula (TPD-Psikoterapi Uzmanlığı Sertifikası Ulusal Ödüllendirme Komitesi (TPA-S-NAC) ) başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

EFPA’nın ilgili kurullarından almış olduğumuz yetkiler süre sınırlıdır. Yetkinin uzatılmasındaki önemli ölçütlerden biri, üyelerimizin belirtilen yeterliklere başvurma eğilimi ve alınan onay oranıdır. Başka bir deyişle, TPD üyeleri arasında EuropsyAvrupa Psikoloji ve Psikoterapi Uzmanlığı Sertifikalarının oranının giderek arttığının belgelendirilmesidir.

Ayrıntılara web sitemizden ulaşabilirsiniz. Bu noktada, başvuru koşullarını dikkatlice okumanızı öneririz.  Ayrıca, derneğimizin kongre-sempozyumlarında, geniş katılımlı toplantılarında ve elektronik haberleşme kanallarında sürekli tanıtım çalışmaları yürütülecektir.

Saygılarımızla,

Türk Psikologlar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu


TÜM HABERLER

















100. Yıl Mah. Fethiye Sk. Sefa Apt. 5/1 Çankaya/Ankara

0 (312) 425 67 65

0 (312) 418 15 50
0 (312) 417 40 59
psikolog.org.tr
bilgi@psikolog.org.tr

Genel Merkez
Türk Psikologlar Derneği
Resmî Web Sitesi









© 2023 Genel Merkez - Türk Psikologlar Derneği
Tüm hakları saklıdır, İçerik izinsiz kopyalanamaz ve kullanılamaz.


Çerez politikası: Hiç bir kullanıcı verisi kaydedilmemektedir.