TPD MERKEZ TPD MERKEZ
AKREDİTASYON AKREDİTASYON
EUROPSY EUROPSY
EĞİTİM EĞİTİM
MAĞAZA TPD STORE
RESİM GALERİSİ FOTO GALERİ
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Raporu | Genel Merkez

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Raporu






Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Raporu



📅 Haber Tarihi : 09-09-2024

⏱ Son Güncelleme : 09-09-2024 11:25

✍ Yazar : TPD yayınları


"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Raporumuz Yayında! PDF doküman linki


Derneğimiz tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hızlı bir şekilde uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitim programına ilişkin önemli uyarılarda bulunularak, bu programın çocukların psikolojik gelişimi üzerinde yaratabileceği olumsuz etkileri değerlendiren kapsamlı bir rapor yayımlanmıştır.

 

Derneğimizin hazırladığı raporda, 26 Nisan 2024 tarihinde kamuoyuna duyurulan bu yeni öğretim programının, bilimsel temellere dayanmayan bir yaklaşımla hazırlanmış olduğu belirtilmektedir. Paydaşların sürece yeterince dahil edilmemesi ve bilimsel gelişim ilkelerinin göz ardı edilmesi, programın çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişim süreçlerine uyum sağlamadığını göstermektedir. Ayrıca, programın içerdiği metafizik ve dini unsurların, eğitimde laiklik ve bilimsellik ilkesinden uzaklaşılmasına yol açtığı ifade edilmektedir.

 

Türk Psikologlar Derneği olarak, eğitim sistemimizin tüm bileşenlerini yakından ilgilendiren bu modelin derhal gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için eğitim programlarının bilimsellik, laiklik ve evrensel eğitim ilkeleri üzerine inşa edilmesi elzemdir. Bu bağlamda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin geri çekilmesini ve çocukların psikolojik esenliğine uygun, bilimsel temellere dayalı yeni bir modelin tüm paydaşlarla birlikte geliştirilmesini talep ediyoruz.

 

Eğitimde reformun ancak bilimsel esaslara dayalı bir yaklaşımla mümkün olabileceğine inanarak, yetkili mercileri ve sivil toplum kuruluşlarını da bu sürece katkı sağlamaya davet ediyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PDF Doküman linki

 

Türk Psikologlar Derneği

 


TÜM HABERLER

















100. Yıl Mah. Fethiye Sk. Sefa Apt. 5/1 Çankaya/Ankara

0 (312) 425 67 65

0 (312) 418 15 50
0 (312) 417 40 59
psikolog.org.tr
bilgi@psikolog.org.tr

Genel Merkez
Türk Psikologlar Derneği
Resmî Web Sitesi









© 2023 Genel Merkez - Türk Psikologlar Derneği
Tüm hakları saklıdır, İçerik izinsiz kopyalanamaz ve kullanılamaz.


Çerez politikası: Hiç bir kullanıcı verisi kaydedilmemektedir.