📅 Haber Tarihi : 02-06-2026
⏱ Son Güncelleme : 02-06-2026 11:15
✍ Yazar : TPD yayınları
Travmayı anlamak, bağlanmayı anlamakla başlar.
Türk Psikologlar Derneği, psikologlara yönelik olarak düzenlediği bu seminerde sizleri, travma çalışmaları, bağlanma kuramı, bilgece farkındalık uygulamaları ve nörobilimsel açıklamalar çerçevesinde, insan ilişkilerinin iyileşmedeki önemi konusundaki bilgilerinizi derinleştirmeye davet ediyor.
“Kişilerarası Nörobiyoloji Açısından Bağlanma, Karmaşık Travma ve Bilgece Farkındalık (Mindfulness) Etkileşimleri” başlıklı bu seminer, Prof. Dr. Nesrin Hisli Şahin tarafından gerçekleştirilecektir. Seminerde, travma ve bağlanma yaralarının kişilerarası ilişkiler bağlamında beyin ve zihin üzerindeki etkileri ile bilgece farkındalık (mindfulness) uygulamalarının, iyileşmeyi ve psikolojik dayanıklılığı nasıl desteklediği ele alınacaktır. Ayrıca, bilgece farkındalık uygulamalarının beyinde ne tür değişimlere yol açabildiği, son yıllardaki nörobilim çalışmaları ışığında değerlendirilecektir.
Seminer, 20–21 Haziran tarihlerinde, 10.00–17.00 saatleri arasında, Türk Psikologlar Derneği Genel Merkezi’nde yüz yüze ve çevrim içi katılım seçeneğiyle gerçekleştirilecektir. Travma, bağlanma, nörobilim ve psikoterapi uygulamalarının kesişiminde yer alan bu eğitim, özellikle alandaki kuramsal ve uygulamalı bilgisini derinleştirmek isteyen psikologlar için önemli bir öğrenme ve düşünme alanı sunmaktadır.
Tarih: 20–21 Haziran
Saat: 10.00–17.00
Format: TPD Genel Merkezi’nde yüz yüze ve çevrim içi
Eğitmen: Prof. Dr. Nesrin Hisli Şahin
100. Yıl Mah. Fethiye Sk. Sefa Apt. 5/1 Çankaya/Ankara
0 (312) 425 67 65
0 (312) 418 15 50
0 (312) 417 40 59
psikolog.org.tr
bilgi@psikolog.org.tr
Genel Merkez
Türk Psikologlar Derneği
Resmî Web Sitesi
© 2023 Genel Merkez - Türk Psikologlar Derneği
Tüm hakları saklıdır, İçerik izinsiz kopyalanamaz ve kullanılamaz.
Çerez politikası: Hiç bir kullanıcı verisi kaydedilmemektedir.